Najít rekvalifikační kurz účetnictví s akreditací MŠMT není dnes příliš těžké. Stačí znát pár základních pravidel, kterých se při vyhledávání držet.

Co je akreditace MŠMT?

Proč chceme rekvalifikační kurz účetnictví s akreditací MŠMT? V čem je akreditace MŠMT tak důležitá?

Akreditované rekvalifikační kurzy v České republice schvaluje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT). Ministerstvo takovým kurzům garantuje, že splňují určité kvality a výukové standardy. Akreditace je tedy přísný proces a není tak snadné ji získat. Akreditované kurzy mají mnohem vyšší váhu a dají se přirovnat k absolvování střední školy v daném oboru.

Jak správně vybrat rekvalifikační kurz účetnictví s akreditací MŠMT

Nejjednodušší způsob, jak si ověřit, zda je rekvalifikační kurz účetnictví akreditovaný MŠMT, je databáze udělených akreditací. Tuto databázi najdete na webu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Můžete také využít stránky MŠMT a proklikat se přes Školství v ČR přímo k odkazu na akreditované kurzy. Zde už si vyberete ten, který je pro vás nejvhodnější. Jakmile budete mít zvolený rekvalifikační kurz účetnictví s akreditací MŠMT, nezapomínejte si ověřit i další aspekty vybraného kurzu. Jaké to jsou?

1.) Reference

Když už víte, že má kurz akreditaci, zjistěte i to, jaké má reference. Zajímejte se hlavně o praktické dopady rekvalifikačního kurzu. Kolik absolventů kurzu skutečně našlo na základě získaných dovedností novou práci nebo se ve své stávající posunulo.

2.) Zkušení lektoři

Zajímejte se i o to, jak jsou lektoři kvalifikovaní. Zkušení lektoři jsou jedním z klíčových faktorů úspěchu a kvality poskytovaných kurzů a školení. Na základě akreditace byste toto měli mít potvrzeno a informace, které získáte navíc, vám pomohou při rozhodování.

3.) Finance

Projděte si ceny nabízených rekvalifikačních kurzů účetnictví a porovnejte je nejen mezi sebou, ale také s ohledem na to, co daný kurz nabízí, jak moc je flexibilní a jak kvalitní jsou lektoři. Některé instituce také nabízejí spolupráci například s Úřadem práce. V takovém případě vám při splnění podmínek může kurz Úřad práce proplatit, nebo na něj získáte jinou finanční pomoc.

Studujte kurz účetnictví 100% online

4.) Obsah rekvalifikačního kurzu

Posuďte také obsah rekvalifikačního kurzu účetnictví. Zjistěte, zda obsahuje všechny relevantní informace, které v oboru potřebujete získat a zda vám poskytne dostatek teoretických i praktických informací. Při výběru akreditovaných kurzů nezapomínejte i na své vlastní potřeby a preference.

5.) Flexibilita a časová náročnost rekvalifikačních kurzů

Akreditované kurzy v oblasti účetnictví posuzujte i na základě jejich flexibility.  Pokud najdete vhodné kurzy, myslete i na časovou dotaci, která bude k jeho splnění potřeba.

6.) Možnost budování kontaktů

Díky akreditovaným rekvalifikačním kurzům se můžete dostat do kontaktu se zajímavými lidmi. Zjistěte si tedy, kdo například dané kurzy podporuje, s kým budete navazovat kontakty a jak se můžete vzájemně v kariéře doplnit a posouvat.

Jak a kde rekvalifikační kurz účetnictví s akreditací MŠMT najedete?

Ve výběru dbejte na kurzy, které se touto akreditací pyšní a stejně tak neopomíjejte i další aspekty, které pravdivost tvrzení na webových stránkách potvrzují. Jedním z takových míst, která nabízejí akreditované rekvalifikační kurzy účetnictví je web Orange Academy.

Zde můžete vybírat z kurzů jako je:

Všechny tyto rekvalifikační kurzy účetnictví mají akreditaci MŠMT a můžete počítat s kvalitní náplní kurzů a profesionálními lektory.

Rekvalifikační kurz účetnictví s akreditací MŠMT je neocenitelný krok pokud se chcete profesionálně orientovat na oblasti účetnictví nebo si rozšířit své momentální znalosti a dovednosti. Díky akreditaci MŠMT je takový rekvalifikační kurz zárukou kvality a spolehlivosti.