Nejlepší rekvalifikační kurzy vám pomohou získat potřebné dovednosti a posunou vás dál ve vašem oboru. Stejně tak však mohou rekvalifikační kurzy pomoci s novou kariérní cestou a naučíte se zde vše, co potřebujete vědět. Jak si ale z velkého množství kurzů vybrat skutečně ten nejlepší?

Na co myslet při výběru rekvalifikačního kurzu?

Myslete na to, že každý jednotlivec je jiný a má jiné potřeby, proto bude pro každého z vás jiný rekvalifikační kurz ten nejlepší. Abyste vybrali skutečně ten nejlepší rekvalifikační kurz, uvádíme zde některé aspekty, na které byste se měli zaměřit.

1.) Akreditace a reference

Než zaplatíte rekvalifikační kurz, zjistěte si, co je daná instituce, která kurz poskytuje, zač. Jaké jsou její akreditace a jaké má reference. Můžete si zjistit i to, kolik absolventů kurzu skutečně našlo na základě získaných dovedností novou práci nebo se ve své stávající posunulo. Pokud jsou kurzy akreditovány MŠMT případně jiných odborných organizací, můžete to brát jako faktor kvality.

2.) Kvalifikace lektorů

Zjistěte si informace o lektorech, kteří kurz vedou. Jaká je jejich odbornost, školí skutečně to, v čem jsou sami vzdělaní a zkušení? Projděte si jejich práci (pokud je ta možnost), podívejte se na jejich profily na LinkedIn. Zkušení lektoři jsou jedním z klíčových faktorů úspěchu a kvality poskytovaných kurzů a školení.

3.) Obsah rekvalifikačního kurzu

Dobře prostudujte i obsah kurzu. Posuďte, zda obsahuje všechny relevantní informace, které v oboru potřebujete získat a zda vám poskytne dostatek teoretických i praktických informací.

Studujte kurz personalistiky 100% online

 

4.) Dostupnost rekvalifikačních kurzů

Abyste mohli kurz splnit a získat všechny potřebné informace, které nabízí, potřebujete znát jeho dostupnost v rámci vašeho časového rozvrhu. Čím více je kurz flexibilnější, tím vhodnější bude pro lidi, kteří již pracují, mají děti či jiné závazky ve svých všedních dnech.

5.) Cena kurzu a finanční pomoc

Projděte si ceny nabízených rekvalifikačních kurzů a porovnejte je nejen mezi sebou, ale také s ohledem na to, co daný kurz nabízí, jak moc je flexibilní a jak kvalitní jsou lektoři. Některé instituce také nabízejí spolupráci například s Úřadem práce. V takovém případě vám při splnění podmínek může kurz Úřad práce proplatit, nebo na něj získáte jinou finanční pomoc.

6.) Možnost budování kontaktů

Některé rekvalifikační kurzy vám poskytují dostatek prostoru a možností k budování sítě kontaktů. Takové kontakty se hodí při hledání práce nebo zjišťování dalších informací, které ke svému povolání potřebujete a využijete.

Pokud zohledníte tyto faktory při svém hledání, najdete pro sebe ten nejlepší rekvalifikační kurz.

Podívejte se na rekvalifikační kurzy

Proč se pustit do rozvoje a rekvalifikačních kurzů?

Není nic lepšího než kontinuální vzdělávání. Nejen proto, abyste mohli kariérně růst a posouvat se, ale také pro vás samotné. Pro váš osobní rozvoj a všeobecnou konkurenceschopnost na trhu práce. Jak vám tedy rekvalifikační kurzy pomohou získat nové dovednosti a tím pádem zaručí výše uvedené?

Specializované vzdělávání

Jednotlivé rekvalifikační kurzy vám poskytují informace, které jsou přímo typické pro danou problematiku. Pokud si tedy zvolíte rekvalifikační kurz týkající se mzdového účetnictví, získáte veškeré potřebné informace právě z tohoto oboru. Nebudete tedy rozptylování jinými aspekty, ale proberete dané téma do hloubky.

Praxe a praktická cvičení

Většina dobrých rekvalifikačních kurzů zahrnuje i praktické ukázky z daného oboru. Pokud jsou například zkušení lektoři, předávají vám nejcennější poznatky probírané látky právě z čisté praxe. V některých kurzech můžete pracovat na různých projektech a cvičeních. Takový způsob výuky zdokonaluje vaše dovednosti a vy získáváte nové schopnosti a znalosti.

Konkurenceschopnost

Jíž výše jsme uvedli, že získání nových dovedností vám pomůže zvýšit vaši konkurenceschopnost na trhu práce. Stávající nebo nový zaměstnavatel ocení váš zájem o rozvoj a snahu být stále lepším. Vy tak můžete dosáhnout lepší pracovní pozice, vyšší mzdy, celkového uznání nebo „jen“ skvělého pocitu ze sebe samých.

Udržení a aktuálnost znalostí

Ve spoustě profesí se často mění různé technologie, přístupy a postupy. Systémy, lidé i společnosti se vyvíjejí. S reakcí a flexibilitou vám mohou rekvalifikační kurzy pomoci tak, že udržíte krok s tím, co je momentálně aktuální a žádané.

Při výběru rekvalifikačního kurzu tedy dbejte i na své cíle a ujasněte si, proč daný kurz chcete studovat. Myslete na to, kam se chcete kariérně posunout, čemu se chcete věnovat a v čem se chcete dáte rozvíjet. Jen tak, vám pak rekvalifikační kurz přinese přesně to, co jste chtěli.

nejlepší rekvalifikační kurzy

Nejlepší rekvalifikační kurzy – Orange Academy

Pokud zvažujete využít rekvalifikační kurzy právě od Orange Academy, můžete vybírat z několika možností.

1.) Rekvalifikační kurz Personalistika

Velmi oblíbený kurz nese název Personalistika a je určen nejen pro úplné začátečníky, ale také pro ty, kteří chtějí své znalosti z oblasti personalistiky rozšířit. Díky tomuto kurzu se naučíte, jak řídit personální agendu, jak získávat zaměstnance a udržet je ve společnosti spokojené, nebo se také podíváte na zoubek oblasti BOZP, odměňování a kompetencí.

Cena kurzu je 13 990 Kč. Veškeré informace ke kurzu naleznete zde.

2.) Rekvalifikační kurz Účetnictví (podvojné)

Dalším neméně oblíbeným kurzem od Orange Academy je kurz účetnictví. Kurz je sestaven pro začátečníky a také pro uchazeče, kteří si chtějí svoje znalosti zdokonalit. V kurzu se dozvíte vše o základech účetnictví, bilanční rozvaze a účetnictví v jeho celku.

Cena kurzu je 10 990 Kč. Veškeré informace ke kurzu naleznete zde.

3.) Rekvalifikační kurz Účetnictví a daňová evidence

Stejně jako u předchozích kurzů vám i tento zajistí potřebné informace v dané problematice a po jeho dokončení získáte osvědčení o rekvalifikaci pod záštitou MŠMT. V kurzu Účetnictví a daňová evidence se naučíte základní pojmy z účetnictví, vše potřebné týkající se daňové evidence a také ke kurzu získáte video lekce z oblasti účetnictví na počítači.

Cena kurzu je 12 990 Kč. Další potřebné informace naleznete zde.