Léto pomalu začíná a vy si jistě chcete užít trochu odpočinku a relaxu po náročných měsících. Nyní však nastává jeden z nejlepších časů pro vzdělávání a studium. Prozradíme vám proč, ale také jaké vzdělávací kurzy najdeme na trhu a všechny jejich výhody.

Vzdělávací kurzy proč s nimi začít právě teď?

Se studiem nebo jiným vzděláváním samozřejmě můžete začít kdykoliv, avšak podle nás existují dva naprosto vhodné okamžiky během roku. Jedním z nich jsou zimní měsíce, které nám obvykle poskytnou více času na vzdělávání a zavrtání do deky se zajímavou knihou nebo audio nahrávkou se může stát příjemnou studijní chvilkou.

A ten druhý okamžik začíná právě teď s letními dny. Během léta se vám totiž budou hodit oprášené znalosti cizího jazyka nebo jiný vzdělávací kurz, na který se přihlásíte. Před létem navíc mnoho vzdělávacích společností vypisuje nové termíny nebo i kroužky pro děti, které vás obohatí o nové znalosti.

Vzdělávejte se online i prezenčně

Jedním z důvodů, proč se zažít vzdělávat právě teď, je také fakt, že v se současné době můžeme rozhodnout, zda chceme na kurz docházet prezenčně či využít online výuky. Po nepříznivých měsících letošního a loňského roku, kdy jsme se nemohli příliš scházet osobně, bylo mnoho kurzů převedeno do online podoby a praxe ukazuje, že i takový způsob vzdělávání představuje skvělou volbu.

Nemusíte se tedy nutně podrobovat nekomfortnímu testování a nošení ochrany obličeje, a přesto získáte nové znalosti z oboru, který vás zajímá.

Lekce jednotlivých kurzů probíhají přes počítač velmi podobně jako v klasické učebně. Moderní technologie nám poskytují spoustu nástrojů, které lze při studiu využít. Zkušený lektor si tedy poradí i online výukou a efekt bude stejný jako při prezenční výuce.

Tip: Přečtěte si také, jaké rekvalifikační kurzy patří mezi TOP 3 nejžádanější

Výhody vzdělávacích kurzů

Chcete si rozšířit obzory nebo se zdokonalit v určité schopnosti? Pak jsou vzdělávací kurzy to pravé pro vás. Studijní typy jistě potěší četné výhody takových kurzů, mezi které patří:

1/ Rychlost a efektivita

Nespornou výhodou vzdělávacích kurzů je jistě jejich rychlost. Za pár týdnů nebo měsíců se můžete vzdělat v oblasti, která vás skutečně zajímá a to velmi efektivním způsobem. Záleží jen na vás, kolik úsilí a volného času studiu obětujete.

2/ Široký okruh oblastí, ve kterých se lze vzdělávat

Ať už vás zajímá historie, kultura, jazyky, řemesla nebo chcete zvýšit své šance při hledání práce, na trhu najdete opravdu pestrou paletu kurzů a oblastí, ve kterých se lze zdokonalit.

3/ Certifikace

Čtení vzdělávacích knih nebo shlédnutí volně dostupného videa vás sice obohatí také a jistě nestojí k zahození, ale výhodou oficiálních vzdělávacích kurzů je, že po jejich absolvování obdržíte certifikát nebo jiný doklad o dokončení. Máte tedy v ruce hmatatelný důkaz o vaší snaze a úrovni znalostí. Ten si můžete přidat například do životopisu a tím zazářit u svého budoucího zaměstnavatele.

4/ Různé úrovně kurzů a široká nabídka

Začátečník, pokročilý i expert si vždy najde to své. Různé úrovně, druhy i vzdělávací postupy vás obohatí o zajímavé informace, které ještě neznáte.

Tip: Právě jste dokončili studium školy a jako absolvent si tak trochu nevíte rady? Pokračujte v celoživotním vzdělávání právě pomocí různých kurzů a dožeňte to, co vás ve škole nenaučili. 

Jak se vzdělávat?

Vzdělávací kurzy nabízejí studium na různých úrovních, rychlost a efektivitu.

Jaké vzdělávací kurzy najdeme na českém trhu a do kterého se pustit?

Existuje celá řada zajímavých cvičení z nejrůznějších oblastí. Nejčastěji se setkáváme s výukou pomocí následujících kurzů.

1. Jazykové kurzy

Pro letní dovolenou, ale i pro zbytek života se vám jistě bude hodit jazykový kurz. Mezi neoblíbenější jazyky patří angličtina, němčina a poté španělština nebo ruština. Ne nadarmo se říká, že kolik jazyků z náš, tolikrát jsi člověkem. Znalost cizích jazyků nám totiž otevírá dveře do světa, ale také různé pracovní příležitosti nebo neobvyklé osobní zážitky, které bychom jinak nezažili.

2. Rekvalifikační kurzy

Jste bez práce nebo už přímo cítíte, jak se pracovní židle pod vámi kýve? Pak se vám bude jistě hodit doplnit své vzdělání a rozšířit kvalifikaci pomocí rekvalifikace.

Celá řada rekvalifikačních kurzů vám dodá výhodu při shánění práce a v životopise nebo při pohovoru vám jistě zajistí plusové body. Mezi moderní obory, ve kterých se lze rekvalifikovat, patří: online marketing, IT specializace, personalistika nebo již tradiční oblast účetnictví.

3. Řemeslné kurzy

Chcete se naučit některou z řemeslných a rukodělných aktivit? Láká vás například malba akrylem, tvorba z keramiky nebo výroba ze dřeva? Prakticky na cokoliv co vás napadne, již najdete na internetu příslušný kurz. Mezi ty neobvyklé patří například kurz pro výcvik psa nebo plavání, které se lze také učit online.

4. Taneční a sportovní kurzy

Chcete rozpohybovat tělo a vyplavit endorfiny? Vyzkoušejte se přihlásit na některý z tanečních nebo třeba sportovních kurzů. V těchto měsících jich startuje hned několik. Navíc tím podpoříte své zdraví.

Baví vás vzdělávání pomocí kurzů? Jaký jste absolvovali naposledy a co vám dal? Napište nám do komentářů a inspirujte ostatní. 

přihlášení do newsletteru