Víkendové vzdělávací kurzy s sebou přináší spoustu výhod, pokud během týdne pracujete na plný úvazek. Vzdělávání a prohlubování dovedností je důležitým aspektem pro kariérní růst a pokud je váš pracovní týden narvaný k prasknutí, můžete využít víkendové vzdělávací kurzy a zlepšovat se tak v oblastech, které jsou pro vás důležité a zajímavé.

8 důvodů proč si vybrat víkendové vzdělávací kurzy

Vzdělávejte se o víkendu a přispějte tak se svému osobnímu i kariérnímu rozvoji.

1.) Časová flexibilita

V případě full-time zaměstnání, nemají všichni možnost využít vzdělávací kurzy přes týden. Víkendové vzdělávací kurzy tak pomáhají v rozvoji dovedností těm, kteří nemají během pracovního týdne tolik časových možností.

Víkendové vzdělávací kurzy pomáhají spoustě lidem nejen s rozšířením dovedností, ale také se změnou nebo zvýšením kvalifikace. Na tomto základě se pak mohou kariérně posouvat nebo se připravují na změnu povolání, aniž by museli odejít ze své současné pracovní pozice.

2.) Méně rušivých faktorů

O víkendu vás nevyrušují od koncentrované práce žádné emaily, neočekáváte žádný důležitý hovor nebo nečekanou schůzku. Lépe se tak soustředíte na studium a celé vzdělávání je tak efektivnější. Navíc je příjem informací v prostředí, kde vás nic neruší, mnohem intenzivnější, než v prostředí plném hluku a jiných rušivých elementů.

3.) Work-life balance

Pokud víte, že vás o víkendu čeká vzdělávací kurz, lépe si tak naplánujete svůj pracovní i osobní život. Nic vám do pracovního týdne nezasahuje. Ať už se to týče zaměstnání nebo volného času s rodinou. Díky víkendovým vzdělávacím kurzům si pohodlně naplánujete rozvrh času, který strávíte prací, studiem a s rodinou.

4.) Lepší koncentrace

Víkendové vzdělávací kurzy jsou velmi intenzivní a pomohou vám hlouběji se zaměřit a lépe koncentrovat na probíranou látku. Je proto dobré, mít na takové vzdělávání skutečně volný den nebo dva a tím pádem pochytat co nejvíce cenných informací.

Určitě se budete lépe koncentrovat, budete-li mít celý den vymezený jen a pouze na vzdělávání a žádné jiné pracovní činnosti.

Naučte se programovat v našem kurzu

 

5.) Networking

Na víkendových vzdělávacích kurzech se setkávají lidé z různých oborů a oblastí. Díky dostatku prostoru, času a úplné koncentraci tak máte neopakovatelnou možnost navázat nové a cenné kontakty.

Můžete se zde setkat s úspěšnými podnikateli, manažery i zajímavými specialisty, kteří vám mohou v budoucnu pomoci otevřít dveře do světa vaší nové kariéry. Stejně tak si vzájemně můžete předat hodnotné informace a společnými silami se posunout kupředu.

6.) Osobní rozvoj

Kariérní rozvoj jde ruku v ruce i s rozvojem osobním. Na víkendových vzdělávacích kurzech se můžete dotknout témat osobního rozvoje i sebepoznání. Získáte zase nové poznatky o sobě, jakožto člověku. Ať už se to týká plánování, komunikace nebo mindfulness. Veškeré takové aktivity přispívají k celkovému zlepšení kvality vašeho života. Nehledě na to, že pro některé mohou být víkendové vzdělávací kurzy výstupem z jejich komfortní zóny.

7.) Časová úspora

Pokud využijete víkendové kurzy nabízené ve vašem městě, ušetříte spoustu času za dojíždění. Některé kurzy jsou opravdu efektivní a trvají jen jeden víkend. Není tedy potřeba nikde dlouho přespávat, nebo daleko dojíždět a ztrácet tak drahocenný čas, který můžete využít pro práci nebo rodinu.

8.) Kombinace vzdělávacích aktivit

Pokud zjistíte, že máte díky víkendovým vzdělávacím kurzům dostatek času na další vzdělávací aktivity, můžete je doplnit například on-line kurzy nebo webináři. Fantazii se meze nekladou a vy si můžete doplnit vzdělání v rámci jiných možností.

Kombinace více metod a způsobů vzdělávání vám pomůže rozšířit si obzory. Stejně tak zjistíte, která forma vzdělávání vám nejvíce sedí.

Jaké víkendové vzdělávací kurzy zvolit?

Při výběru vzdělávání vždy dbejte na své preference a na to, co se chcete naučit.

  • Jaký je váš cíl a s čím chcete po kurzu odejít?
  • Chcete změnu kariéry?
  • Chcete zjistit víc o oblasti, kde pracujete?
  • Chcete se vzdělávat online nebo prezenčně?

Nezapomínejte ani na reference k danému kurzu a zjistěte si, jak mají kvalifikované lektory. Dbejte na to, aby lektoři, kteří kurz vedou měli skutečně odborné znalosti o probíraném tématu a pohybovali se v odvětví ve kterém vzdělávají. Klidně můžete napsat bývalým uchazečům kurzu a zjistit zpětnou vazbu přímo od nich.

Například Orange Academy nabízí několik možností studia. Vybírat můžete z několika různých oblastí. Na stránkách si zvolíte jakou formou se chcete vzdělávat a v čem. Po absolvování kurzu obdržíte osvědčení o svém úspěšném absolvování.