Chcete rozšířit své dovednosti a zvýšit svou konkurenceschopnost na trhu práce? Program Jsem v kurzu nabízí jedinečnou příležitost ke vzdělávání a rozvoji vašich schopností. Tento dotační program Ministerstva práce a sociálních věcí podporuje širokou škálu kurzů. Především ale těch, které se zaměřují na kurzy na počítači. Přečtěte si náš článek a zjistěte, jak se přihlásit, jaké kurzy jsou k dispozici a jaké jsou podmínky pro úspěšné proplacení kurzu.

Co je program Jsem v kurzu a jak vám může pomoci?

Program Jsem v kurzu je iniciativa Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV), která má za cíl podporovat vzdělávání a rozvoj dovedností jednotlivců, aby zlepšili své postavení na trhu práce. Program nabízí dotované kurzy, které mohou vylepšit váš profesní životopis, doplnit znalosti potřebné pro kariérní růst a zvýšit vaši hodnotu na trhu práce. MPSV za vás zaplatí 100 % ceny kurzu až do výše 50.000 Kč.

Komu je program určený?

Program je určený pro širokou škálu jednotlivců, kteří mají zájem se vzdělávat a zlepšit své postavení na trhu práce. Můžete být zaměstnanec, podnikatel, student, bez zaměstnání nebo na rodičovské dovolené. Stačí, když si vyberete kurz a vyplníte přihlášku. Do poznámky u registrace uveďte, že máte zájem o dotaci Jsem v kurzu.

Přehled kurzů podporovaných programem Jsem v kurzu

Program Jsem v kurzu nabízí širokou nabídku kurzů, které jsou zaměřeny na různé oblasti. Zvláštní důraz je kladen na kurzy, které jsou spojeny s počítačovými dovednostmi. Tyto kurzy jsou často schváleny téměř automaticky, což z nich činí atraktivní možnost pro ty, kteří chtějí rozšířit své počítačové dovednosti.

  • Mzdové účetnictví s využitím výpočetní techniky – prezenční i online forma
  • Personalistika – prezenční forma (v budoucnu i online forma)
  • Asistentka – prezenční forma (v budoucnu i online forma)
  • Online marketing – prezenční forma (v budoucnu i online forma)
  • Programátor www aplikací – prezenční forma (v budoucnu i online forma)
TOP rekvalifikační kurzy v roce 2024

Jak se přihlásit do programu a získat dotaci?

Přihlášení do programu je jednoduché a může být provedeno online. Stačí si vybrat kurz a při registraci uvést v poznámce, že máte zájem o dotaci Jsem v kurzu. My se vám následně ozveme s dalšími instrukcemi.

Pozor! Úřad má na schválení až 30 dní, myslete na to při výběru termínu.

Kontaktní informace pro komunikaci s úřadem práce ohledně programu Jsem v kurzu

Pokud máte jakékoliv otázky nebo potřebujete další informace o programu Jsem v kurzu, můžete se obrátit na svou místní pobočku úřadu práce. Kontaktní informace na konkrétní pobočky úřadu práce můžete najít zde:

jsem v kurzu kontakty

Jaké jsou podmínky pro úspěšné proplacení kurzu?

Pro úspěšné proplacení kurzu v rámci programu Jsem v kurzu musíte být občanem České republiky, vybrat si kurz z nabídky programu Jsem v kurzu, úspěšně dokončit kurz a složit závěrečnou zkoušku, odevzdat závěrečnou zprávu a doklady o zaplacení kurzu.

Pokud splníte všechny tyto podmínky, úřad práce vám proplatí až 100 % ceny kurzu. Ale pozor, zájem o tento program je velký a dotační fond se může rychle vyčerpat. Proto neváhejte s přihlášením do kurzu. Se vším vám rádi poradíme a pomůžeme.

Naučte se programovat v našem kurzu

Co se ještě hodí vědět než se přihlásíte na kurz?

  • Pokud se rozhodnete pro účast v některém z našich rekvalifikačních kurzů, nebudete muset zaplatit ani korunu z vlastní kapsy.
  • V případě, že nemůžete kurz z vážných důvodů absolvovat, je nutné tuto skutečnost co nejdříve oznámit úřadu práce s důkazem o dané situaci. Úřad práce pak posoudí možnost vrácení nebo odpuštění vašeho podílu na nákladech kurzu.
  • Nesložení závěrečné zkoušky znamená povinnost vrátit úřadu práce proplacenou částku za kurz. V případě vážného důvodu můžete požádat o její odpuštění. Nabízíme také možnost opravných termínů.