S podzimem přichází nová nabídka termínů pro akreditované rekvalifikační kurzy. Víte, který si vybrat a jaký je vhodný právě pro vás? Kde všude je najdeme a proč je akreditace kurzu tak důležitá? 

K čemu slouží akreditované rekvalifikační kurzy?

Rekvalifikační kurzy poskytují vzdělávání v dospělosti a rozšíření kvalifikace. Během poměrně krátké doby se můžete naučit znalosti z celého oboru, i když jste úplný začátečník v oboru. Přídavek akreditované znamená, že tyto kurzy disponují takzvanou akreditací od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy nebo Ministerstva práce a sociálních věcí.

Nejrůznější vzdělávací organizace pak mohou získat pro své rekvalifikační kurzy tuto akreditaci a zajistit tak kvalitní výuku svým studentům. O akreditaci si ještě povíme níže, nyní se ještě vraťme k samotné rekvalifikaci a jejímu účelu.

Během rekvalifikačního kurzu dojde k rozšíření vaší stávající nebo získání úplně nové kvalifikace. Můžete si tak zajistit snadnější cestu k novému zaměstnání.

Nejčastěji se rekvalifikují lidé, o které z nějakého důvodu není na pracovním trhu zájem. Například kvůli věku (typicky lidé po padesátce, absolventi) nebo třeba z toho důvodu, že jejich aktuální pracovní pozice ztratila na atraktivitě z pohledu zaměstnavatelů. Některá pracovní místa jsou totiž nahrazována nebo automatizována pomocí techniky.

Není ale výjimkou ani účast lidí, kteří se rozhodli vzít svou kariéru do vlastních rukou a „pouze“ chtějí změnit práci.

akreditované rekvalifikace

Nový začátek na vás čeká díky akreditované rekvalifikaci.

Rekvalifikační kurzy vyučují většinou zkušení lektoři z oboru, kteří vám poskytnou kromě teoretických znalostí také praktický vhled do daného oboru. Podívejte se na přehled nejžádanějších rekvalifikací pro rok 2021.

Co je to akreditace a proč je důležitá?

Jaká je tedy definice toho magického slova akreditace? Tento pojem pochází z francouzštiny a doslova znamená ověřit důvěryhodnost. Jedná se o oprávnění k určité činnosti (například vzdělávání) nebo ověření a uznání takového oprávnění.

Akreditaci uděluje organizacím akreditační autorita nebo agentura, která je od ní oprávněna k udělování akreditací. Tato licence lze dohledat (a tím i ověřit její platnost) v databázi konkrétní akreditační autority například MŠMT nebo MPSV.

Pokud by vzdělávací společnost nedisponovala platnou akreditací, nebyl by ani vámi absolvovaný kurz a osvědčení o něm platné. Proto doporučujeme ověřovat si pravdivost těchto informací. Akreditované rekvalifikační kurzy vás po jejich absolvování opravňují k výkonu daného zaměstnání a to bez časového omezení a po celé České republice. 

Nabídka nových termínů pro rok 2021

Akreditované rekvalifikační kurzy nabízí i naše vzdělávací společnost. Nyní navíc otevíráme nové termíny zajímavých a oblíbených kurzů, které zvýší vaši hodnotu na pracovním trhu. Jaké kurzy můžete u nás absolvovat?

  • Účetnictví (podvojné)
  • Účetnictví a daňová evidence
  • Mzdové účetnictví se základy personalistiky (možnost také s rozšířením o práci na PC)
  • Personalistika
  • Online marketing
  • Asistent/ka
  • Daňový specialista

Kompletní nabídku najdete v záložce rekvalifikační kurzy. Během podzimu jsme připravili nové termíny, které právě v těchto dnech startují. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost a ulovte své místo v některém z kurzů.

Vyučujeme po celé České republice a to ve více jak 40 městech. Nemusíte tedy za námi dojíždět pouze do velkých měst, jako je Praha, Brno nebo Ostrava. Naši nabídku jsme rozšířili také o menší a středně velká města například Českou Třebovou, Olomouc, Třebíč, Vsetín nebo Znojmo a mnoho dalších.

Zajímá vás konkrétní otázka ohledně rekvalifikace a kurzů s akreditací? Neváhejte nám napsat do komentáře a my vám rádi poradíme. Už nyní se na vás těšíme na jednom z našich kurzů.

přihlášení do newsletteru