V dnešním digitálním světě je oblast informačních technologií stále důležitější. Pro ty, kteří mají zájem pracovat v tomto dynamickém odvětví, je rekvalifikace skvělou možností. Rekvalifikace vám umožní získat potřebné dovednosti a znalosti, které jsou nezbytné pro práci v IT. Následující řádky vám pomohou s tím, jak si vybrat vhodný kurz, zodpoví vám otázku, co je to rekvalifikace a kdy ji můžete absolvovat přes úřad práce.

Co je to rekvalifikace? 

Rekvalifikace je proces, který lidem umožňuje získat nové dovednosti a znalosti v jiné oblasti, než ve které původně pracovali. Jedná se o tzv. přeškolování, které vám umožňuje získat potřebnou kvalifikaci pro jinou profesi. V případě rekvalifikace do IT to znamená, že se naučíte programovat, spravovat sítě, vyvíjet webové stránky a aplikace nebo realizovat HW řešení.

Jaké jsou rekvalifikační kurzy?

Rekvalifikační kurzy do IT nabízejí různé instituce a vzdělávací centra. Existuje mnoho specializovaných kurzů zaměřených na konkrétní oblast IT. Nejčastěji se jedná o programování, správu sítí,  bezpečnost, webový design nebo vývoj aplikací. Při výběru kurzu byste měli vzít v úvahu své předchozí zkušenosti, zájmy a kariérní cíle. Pokud jste úplný začátečník, je potřeba začít s kurzem, které vás seznámí se základy IT a postupně se pak můžete specializovat dál.

Kdy mohu absolvovat kurz přes úřad práce?

I když rekvalifikační kurzy již nejsou jen výhradně nabídkou úřadů práce, tak se mohou uchazeči o zaměstnání do nich stále přihlásit. Uchazeč musí splňovat podmínky pro přijetí jak do rekvalifikačního kurzu, tak na pracovní místo, na které se rekvalifikuje. Musí být zdravotně způsobilý/lá, dále se posuzuje i účel rekvalifikace. Po jejím ukončení musí být reálná šance na to získat zaměstnání. 

Pokud se uchazeč o zaměstnání zúčastní rekvalifikačního kurzu přes úřad práce, tak uzavře dohodu o rekvalifikaci před zahájením rekvalifikačního kurzu. Poté jsou náklady na rekvalifikaci uchazeči o zaměstnání hrazeny. Dohoda o rekvalifikaci je nastavena tak, že uchazeč o rekvalifikaci by měl uhradit plné náklady na rekvalifikaci, pokud rekvalifikaci bez uvedení závažného důvodu nedokončí nebo odmítne nastoupit do práce, která je vhodná pro nově získanou kvalifikaci.

Naučte se programovat v našem kurzu

 

Proč absolvovat rekvalifikační kurz?

Rekvalifikační kurzy nabízejí řadu výhod. Jednou z nich je skutečnost, že získáte jak teoretické, tak praktické znalosti. Další výhodou je, že si rychle osvojíte znalosti ve srovnání s těmi, kteří studují stejný obor roky na střední nebo vysoké škole. Vaše šance na získání nového zaměstnání se díky rekvalifikaci zvýší, protože budete na trhu práce lépe uplatnitelní.

rekvalifikace it

Absolventi našeho kurzu www aplikací jsou schopni samostatně plánovat a vyvíjet online aplikace s využitím databází.

Rekvalifikace IT: Praha má v tomto oboru pestrou nabídku kurzů

Rekvalifikační kurzy do IT lze absolvovat i v Praze. Lidé nejen z Prahy ale, i z okolí mají velkou výhodu oproti lidem z jiných menších měst. Zde je opravdu z čeho vybírat, jelikož nabídka kurzů je velmi obsáhlá a zasahuje téměř do všech odvětví.

V případě, že zvažujete kurz programátora www aplikací, lze se jednoduše zaregistrovat na našich stránkách. Rekvalifikační kurz probíhá v prestižních prostorách školícího centra s výbornou dostupností v centru Prahy kousek od hlavního nádraží. Na adrese U Půjčovny 9.

Začátečníci, kteří si chtějí osvojit základy programování webových aplikací, budou s naším kurzem spokojeni. Absolvovat jej může každý. Ten, kdo se zajímá o tvorbu webových aplikací pro vlastní podnikání i ten, který jej využije v zaměstnání. Skutečnost, že k absolvování tohoto kurzu nepotřebujete být odborníkem na středoškolskou nebo vysokoškolskou matematiku, je možná jeho největší výhodou.

Absolventi našeho kurzu www aplikací jsou schopni samostatně plánovat a vyvíjet online aplikace s využitím databází. Důležité je porozumět a používat programovací jazyk. Kurz poskytuje široký přehled o tématu, úvod do oblasti, návrhy, kde hledat základní materiály. Nechybí ani návod, jak na následné pokroky pro budoucí vývoj webových stránek.

Závěr

Pokud máte zájem o rekvalifikaci do IT, je důležité zvážit své dosavadní znalosti. Vyberte si vhodný kurz a využijte příležitost k rozvoji nových dovedností v této dynamické oblasti.